Beleving en huiselijkheid staan centraal in het nieuwe concept

Solana Haarteam is al sinds 1971 een vaste waarde in Edegem, eerst op de Buizegemlei en sinds de jaren 90 op de Mechelsesteenweg. Dochter Sara zorgt voor een dynamische opvolging van het levenswerk van Rik Mees en echtgenote Mireille. En die nieuwe wind zorgt voor een update van het salon! Een nieuw concept, waarbij beleving en huiselijkheid centraal staan. De verschillende stappen van Salon Emotion werden gevolgd bij de vernieuwing, die volledig werd verzorgd door PAC Interiors.

Naast het interieur kreeg ook de gevel een nieuwe look met een strakke, moderne uitstraling. In het salon werden neutrale kleuren gebruikt, om de ruimte licht en luchtig te houden. Zwart-wit is tijdloos en toch modern. De tegelvloer met houten look zorgt voor een warme, huiselijke uitstraling.

Bij binnenkomst valt onmiddellijk de grote, U-vormige ontvangstbalie met blauw-groene lantaarntegeltjes en een blad in marmerlook op. Deze balie heeft verschillende functies: check-in, wijn- en koffiebar, diagnoseruimte en kassa. De gekleurde verpakkingen van de verzorgingsproducten komen mooi tot hun recht in de witte, uitgelichte presentatiekast.

Verschillende zones creëren zonder in te boeten aan ruimtegevoel, dat was de uitdaging in deze restyling. Transparantie en visuele afbakening staan hierbij centraal. De dameskaptafels worden omkaderd door lichtlijnen op het plafond, het barber meubel staat tegen een vrijstaande wand en er werd gekozen voor een ovalen kleurtafel met vrijstaande ovalen spiegels. De combinatie met het gebruik van staal en marmerlook in de meubels geeft het geheel een zeer stijlvol en uniek karakter.

Het wasgedeelte bevindt zich in een aparte ruimte, die afgesloten is door een glazen wand met staal. Dit zorgt voor rust en akoestisch comfort. Klanten genieten van hun wasbeurt en hoofdmassage in de comfortabele Aqua Relax stoelen. Door het visueel contact met de binnenkoer waan je je in een ware oase van rust.

Bron: Tribu-te
- Solana Haarteam , Edegem