WE HEBBEN EEN INSPIRERENDE WERKPLEK GECREËERD

Shaggy Kappers in Heerlen heeft de afgelopen maanden veel te verduren gehad. Na een noodlottige gebeurtenis moest een deel van het interieur worden heringericht. “We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten: de salon oogt weer als nieuw!”

Natascha Kuijpers zit al jaren in het kappersvak. In september 2016 verhuisde Shaggy Kappers naar een nieuwe locatie in Heerlen. “De salon is in een klein winkelcentrum in een woonwijk gevestigd. Voorheen zat in deze ruimte een feestwinkel, dus er moest heel wat veranderen voordat ik mijn salon kon openen.” Voor het interieurontwerp en de verbouwing ging de onderneemster in zee met Michael De Vuyst van PAC Interiors. “Hij had ook mijn eerste salon ingericht, dus vroeg ik hem deze keer opnieuw omdat de samenwerking zo prettig was verlopen. Op mijn wensenlijst stonden grote spiegels tot aan het plafond met zwarte lijsten en hoogglans witte meubels. In plaats van vaste kaptafels koos ik voor losse blokken, die je makkelijk kunt verschuiven. Dat werkt heel prettig en staat speels. De houtlook zorgt voor een warme uitstraling. Ik was erg tevreden met het interieur en werkte er met veel plezier.”

Opnieuw opgebouwd
Maar begin dit jaar kwam daar verandering in toen een deel van de salon werd verwoest door een plofkraak op een pinautomaat naast Shaggy Kappers. “Twee muren waren naar binnen geklapt, het was een ravage. Hoewel ik in shock was, besloot ik meteen in actie te komen. We moesten door en de zaak draaiende houden. Ik heb foto's van de situatie aan Michael gestuurd en hij verzekerde mij dat hij zo snel mogelijk alles in orde zou brengen. Zo prettig, dat je in zo'n nare situatie mensen om je heen hebt die goed reageren en meewerken.” Er werd een tussenschot geplaatst, waardoor het verwoeste deel werd afgeschermd. Hierdoor konden Natascha en haar medewerkers doorwerken, terwijl de muren weer werden opgetrokken. “Gelukkig waren de delen met de spiegels, knipstoelen en wasunits nog intact, zodat we die konden behouden.”

Goede voorbereiding
Het deel waar nu de balie staat, moest helemaal opnieuw ingericht worden. “Michael wist aan te sluiten bij de stijl en bracht wat extra industriële stoerheid in de salon. Hij heeft het interieur ingetekend en de vaste meubels die niet meer bruikbaar waren, zijn gesloopt. Door zijn precieze voorbereiding kon het nieuwe deel van het interieur worden geplaatst zodra de muren weer stonden. Dat was fijn, omdat we in een hele stoffige omgeving werkten wat noch voor ons, noch voor de klanten prettig was. Hoe eerder we weer in een normale situatie konden werken, hoe beter. Daar heeft PAC Interiors ons echt super bij geholpen.”

Industriële look
Natascha besloot dat ze het nieuwe deel van het interieur iets wilde aanpassen. “Nu we toch aan het verbouwen waren, heb ik meteen ook een paar andere dingen in de salon aangepakt. De oude houten teakstroken in de productpresentatiekast zijn opnieuw verwerkt in combinatie met hoogglans wit HPL. Het ontwerp van de balie werd naar mijn wensen aangepast. Zo was er eerst een bar die vastzat aan de balie, waaraan klanten konden zitten, maar die is in de nieuwe situatie vervallen aangezien deze nauwelijks gebruikt werd. En de koffiecorner is iets compacter gemaakt. Maar de grootste verandering in het interieur is het plafond. Er zat een systeemplafond in, dat ik niet zo mooi vond. Michael stelde voor om deze eruit te halen, waardoor er veel meer hoogte ontstond. Het nieuwe plafond is zwart geschilderd. Ik vond dat best spannend, maar ben heel blij met het resultaat. Het staat stoer en maakt de ruimte bovendien intiemer. Michael ontwierp een lichtplan met mooie hangende armaturen, die de industriële uitstraling van het plafond nog meer versterken. Ik krijg van veel jonge klanten complimenten, zij vinden het echt mooi en grootstedelijk. Het bijzondere is dat de salon nu weer als nieuw oogt. De balie en verkoopkast zien eruit alsof ze er altijd hebben gestaan: het aangepaste deel loopt naadloos over in het bestaande gedeelte.”

Fijne sfeer
Natascha besloot meer kleur in de salon aan te brengen. “Het was voorheen zwart-wit gecombineerd met hout. Dat is nog steeds het geval, maar ik heb de muur bij de koffiecorner laten behangen met fotobehang voor een verweerde, industriële look. En de muur ertegenover is nu lavendelblauw. Wat ik nog altijd erg mooi vind, zijn de verlichte delen in de kasten, waardoor de producten goed tot hun recht komen. En ik heb een comfortabele bank gekocht, waarop onze klanten kunnen plaatsnemen met een kop koffie en een tijdschrift.”
De afgelopen paar maanden waren zeer intensief voor Natascha. “Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat van de herinrichting van PAC Interiors. Toen het nieuwe deel van het interieur werd geplaatst, knapte ik echt op. 'Hier doe ik het allemaal voor', dacht ik. Een inspirerende plek creëren waar ik het vak waar ik zo van hou kan uitoefenen en onze klanten blij kan maken met mooi haar.”

"Het zwarte plafond staat stoer en maakt de ruimte intiemer"

Bron: Coiffure
- Shaggy Kappers , Heerlen