Het resultaat is een gezellig en helder kapsalon.

Voor dit project in Bornem (Hingene) werd de garage van de privéwoning omgetoverd tot een sfeervol kapsalon dat meteen opvalt door zijn strak lijnenspel en rustgevende lichte pasteltinten.
Alweer een uniek pareltje van PAC Interiors.

Een minimalistische vormgeving met een vleugje Scandinavische invloeden en het accent op comfort en functionaliteit waren de inzet voor de inrichting van dit kapsalon.
De horizontale en verticale lijnen lopen als een rode draad door dit project. De verticale belijning van de beukenhouten lattenbekleding van de kolomkast met draaideuren herhaalt zich in de dubbele deur die naar het privégedeelte van de woning leidt. De horizontale tablet met bijpassende spiegel zorgen voor meer diepte en verhogen hiermee de ruimtelijke ervaring.

De ergonomische stoelen van Greiner zijn hydraulisch verstelbaar in de hoogte. De wastafels van het merk Kiela zitten niet alleen uiterst comfortabel voor de klant, de in de hoogte verstelbare cuvettes zorgen ook nog eens voor een uitstekend werkcomfort voor de kapper. Het strakke design van de stoelen en de wastafels past volledig in het minimalistisch sfeervolle concept.
Omwille van de beperkte lichtinval in deze ruimte, werd gekozen voor lichte pasteltinten, waarbij de kleur wit de boventoon voert. De combinatie met lichte natuurlijke materialen zorgt ervoor dat het daglicht optimaal benut wordt. Het resultaat is een gezellig en helder kapsalon.

Hoewel gescheiden door een wand, vormen de labokast en de wand met verkoopartikelen, één geheel.
Deze console vormt de perfecte scheiding tussen de wachtruimte en de rustgevende washoek.
Een zacht decor met takken siert de volledige ruimte en vormt een subtiele verbinding tussen de verschillende functionele zones van het kapsalon.

Less is more, een uitspraak die dit salon op het lijf geschreven is
Om hier een ware oase van rust te kunnen creëren en de aandacht niet naar onnodige details af te leiden, werd het gebruik van accessoires tot een minimum herleid. De zorgvuldig gekozen sobere decoratieve objecten zoals krukjes en plantjes aan de make-up tafel komen op die manier volledig tot hun recht binnen het geheel.

- Haarfijn bij Kim , Bornem