Intercoiffure René is al 60 jaar lang een begrip in Kortrijk en ver daarbuiten. Negen jaar geleden nam Marie Valcke de zaak over en bouwde ze verder aan het succesverhaal.
“Ik had de gelegenheid me te vestigen pal in het centrum op de Grote Markt in een groter nieuwbouwpand en sprak daarvoor PAC interiors aan voor de totaalinrichting”

Rust en ruimte

“Voor mij en mijn team moest de nieuwe inrichting rust uitstralen. We gingen van 90 m² naar 300 m² oppervlakte. Die grote ruimte gaf ons de mogelijkheid een totaalconcept uit te bouwen met onder meer een aparte mannenafdeling en een beauty salon.”

Natuurlijke materialen

PAC interiors ging aan de slag met de wensen van de klant en creëerde aparte ruimtes. Vooraan het onthaal met een gedeelte voor verkoop, advies en afwerking. Achteraan de ruimte voor techniek. De relax-wastafels en het sfeerlicht zorgen voor een ontspannend gevoel aan de wastafels. Het schoonheidssalon en de mannenafdeling met bar bevinden zich op de benedenverdieping.
Marie Valcke: “ De combinatie met natuurmaterialen ondersteunt het zen-effect”. Het salon straalt klasse uit, dankzij een uitgebalanceerde combinatie van hout, metaal en marmer.” In de mannenafdeling spotten we een vleugje retro met de zwart-witte tegelvloer en oude foto’s aan de muur. De exclusieve kapstoelen van Gioia trekken de aandacht. Gloednieuw, maar in een vintage vormgeving. Marie is blij met het resultaat: “Dankzij de aparte ruimtes ervaar je niet de drukte van een kapsalon. Hier beleven de klanten even een moment voor zichzelf. En we merken dat ze daar heel tevreden mee zijn!”
- Marie Valcke, Intercoiffure René , Kortrijk