Het salon vertelt ons verhaal, van drie generaties kappers.

‘Het gewone ongewoon goed doen’, dat is de filosofie van Heuchemer Kappers en die sluit perfect aan bij de werkwijze van PAC Interiors.
17 jaar na de eerste samenwerking werd PAC Interiors opnieuw gevraagd voor het ontwerp van het nieuwe salon van Mary Heuchemer en haar dochter Marie-Louise Vijverberg.

De vader van Mary Heuchemer opende zijn eerste salon in 1960. In 2001 verhuisde dit van de eerste verdieping naar de begane grond.
Mary: “Indertijd hebben we een nieuw interieur laten ontwerpen door Michael De Vuyst van PAC Interiors. Dat beviel ons zo goed dat we hem ook weer bij ons nieuwe project hebben betrokken.” Deze keer met ook de stempel van Marie-Louise, de volgende generatie. Het resultaat? Een fusie van stijlvol strak met een vleugje industrieel! Het interieur kreeg een luxe en sfeervolle uitstraling, met een combi van wit, zwart staal, glas en natuurlijk hout.

De lange ruimte oogt praktisch en strak door de kleurstelling en het materiaalgebruik.
Marie-Louise: “We wilden graag een classy, sfeervolle en tikje industriële uitstraling in het salon. Dit creëerden we met lichtgrijze tegels, strakke witte muren en zwart als accentkleur. Hout, kleurige accessoires en planten zorgen voor warmte. De balie is een eye-catcher met stoere gepolijste roestvrij stalen poten, lederbekleding en een glazen blad. In comfortabele fauteuils geniet je van een lekkere koffie bij de open haard.

In de aparte verzorgingsruimte kom je volledig tot rust en geniet je van het wellness-gevoel.
Hoge spiegels, comfortabele kappersstoelen en mobiele zwartstalen kaptafels op wieltjes zorgen voor een dynamische manier van werken. In het kleurgedeelte springt de fotowand in het oog. Marie-Louise: “We wilden graag op een speciale manier onze familiegeschiedenis laten zien. Met foto’s uit eigen albums, maar ook een beeld uit het gemeentearchief.
Het vertelt ons verhaal, van drie generaties kappers.”

- Mary Heuchemer, Heuchemer Kappers , Poeldijk