Achter elk salon schuilt een verhaal

Kleine ingrepen hebben geleid tot een groots effect.

Het verhaal van Lynn De Witte begint in Waarschoot, waar ze haar eerste salon startte en tegelijk ook de eerste samenwerking met PAC Interiors aangaat. Al heel snel werd duidelijk dat ze de ruimte ontgroeid was en besloot ze een nieuw pand te zoeken, waar ze haar salon/concept/visie nóg meer kon uitbouwen. Deze keer vestigt ze zich in Belzele (Evergem) waar ze in een mum van tijd een volledig nieuw klantenbestand opbouwt en waardoor het gerecupereerde PAC meubilair aan vernieuwing toe was.

Opnieuw deed zij beroep op de kennis en professionaliteit van PAC interiors voor de restyling van haar salon. De uitdaging bestond erin om de relatief compacte ruimte om te bouwen tot een ruim en functioneel salon.

De houten strakke toonbank, die zich centraal in de ruimte bevindt, fungeert als eyecatcher. Aan de knusse zithoek werd een tijdschriftenhouder ingewerkt en aan de andere zijde is er opbergruimte voorzien voor de werkwagentjes. Een zeer multifunctioneel meubel dus. De fijne zwarte plexi letters ‘Hairstudio Oogverblynndend’ tegen de wand zorgen voor een charmante toets.
De doorlopende kaptafel met speelse vorm benadrukt het dieptegevoel van de ruimte. De Retro stoelen van Welonda met pomp in bruin leder bezorgen de klant het nodige comfort.

Het hele concept is minimalistisch opgevat, waardoor een zeer open, maar toch intiem geheel wordt gecreëerd en waar transparantie domineert. Witte muren met zwarte accenten zorgen voor een strakke uitstraling terwijl het houten meubilair warmte brengt in het salon. De compacte labokast bevat al het nodige voor het werkcomfort van de kapper. En de klant kan heerlijk ontspannen in de Aquarelax van Kiela.

Samengevat, een weldoordachte indeling en gevoel van “veel ruimte” brengen een oase van rust in het lichtrijke salon.

- Hairstudio Oogverblynndend , Belzele