Van klein naar groot(s)…


Wat ooit begonnen is in de slaapkamer van haar ouderlijk huis met slechts één kaptafel is ondertussen met behulp van de expertise van PAC Interiors uitgegroeid tot een mooie professionele haarstudio in Weelde. Na een eerste intake bleek namelijk dat het project iets ruimer mocht geïnterpreteerd worden aangezien ook haar partner kandidaat was om mee in te stappen in het verhaal als herenkapper. In 1 beweging van 1 naar 4 kapplaatsen dus.
Hanne: “Na enkele ontwerpbureaus te bezoeken kwamen we bij PAC terecht. Na onze eerste ontmoeting met Alex hadden we er al meteen een goed gevoel bij. Ze luisteren naar onze ideeën en denken mee aan wat haalbaar is en wat onze wensen zijn. Na het eerste ontwerp waren we helemaal overtuigd om de samenwerking verder te zetten en we hebben geen enkel moment spijt gehad.”

Het ideale salon hoeft niet groot te zijn, het moet doordacht zijn. Verschillende zones creëren zonder in te boeten aan ruimtegevoel was de grote uitdaging in dit ontwerp. Transparantie staat hierbij centraal.

Van zodra je binnen stapt in de zaak merk je direct dat er consequent gekozen werd voor één stijl die terug te vinden is in het volledige salon. Het onthaal werd afgebakend door een groot stalen raamkader waardoor deze zowel als scheidings- en als verkoopswand fungeert. Door het gebruik van glas behouden we het zicht naar de rest van de ruimte. Om het landelijk karakter te benadrukken werd een duidelijke keuze gemaakt voor hout in combinatie met staal en lichte aardetinten.

De kapzone werd centraal in de ruimte geïnstalleerd. De kaptafel in lichte betonkleur in combinatie met de kapstoelen van Olymp zorgen voor een strakke en eigentijdse toets. Om de openheid en transparantie van het kapsalon te behouden opteerden we voor zwevende stalen spiegels.
In de waszone wilden we een ruimte van totale rust creëren. Het hout wordt doorgetrokken in het labomeubel en het stalen raam laat voldoende daglicht door het glas heen vallen. De Olymp Lavasit Bond wasbakken geven je alle comfort tijdens een wasbeurt.

Chris: “De werkzaamheden verliepen heel vlot en nauwkeurig en nu hebben we ons droomkapsalon. De klanten komen nu helemaal tot rust in deze mooie zaak. Niets anders dan lof!”

- Haarstudio Hanne , Weelde