Galaxy, de combinatie van fitness met een kapsalon


In zijn laatste jaar haartooi maakte Hugo als eindwerk een verslag over het inrichten van een kapsalon. Echter was dit niet zomaar een salon, maar een salon gecombineerd met een fitness. Een vooruitstrevende droom die een aantal jaren later werkelijkheid werd. 1989 werd de start van een bloeiende carrière, het dames-heren salon werd snel te klein en in 1995 realiseerde Hugo samen met zijn vrouw Tina zijn revolutionaire jongensdroom. Galaxy, de combinatie van fitness met een kapsalon werd een heus succesverhaal. Na 25 jaar hebben Hugo en Tina beslist de fakkel over te dragen aan hun kinderen. Een nieuwe wind in een nieuwe omgeving… Voor deze renovatie klopten ze aan bij PAC Interiors. Het volledige pand werd onder handen genomen en kreeg een nieuw concept aangemeten.

Een salon in een lobby van een fitness

Links in de lobby van de fitness bevindt zich het kapsalon. Een salon waar elke functie een eigen plaats kreeg. Naast de balie creëerde men een heuse Shop in Shop. Een kleine advies – wachtruimte scheidt deze plaats van de bedrijvigheid van het damessalon waar plaats is om 8 dames tegelijkertijd te kappen. Het salon werd uitgebreid met een afzonderlijk barber gedeelte. Een afgesloten ruimte die een heuse verwenplaats werd voor de mannen. Tussen het heren en dames gedeelte bevindt zich een relaxzone. Waar zowel klant als kapper tot rust kunnen komen. Als kleurenpalet werd gekozen voor een lichte eik gecombineerd met wit tinten. Wat een enorme rust en lichtheid in het salon brengt. Deze kleurtinten werden doorgetrokken buiten het salon, en aangevuld met een stijlvol groenpalet.

Een persoonlijke begeleiding

In de fitness is ook plaats voor een persoonlijke begeleiding. Twee burelen bieden de ruimte om naast wat papierwerk ook mensen te ontvangen en te begeleiden. Tegelijkertijd hebben ze een overzicht over het volledige gebeuren binnen de fitness en het salon.

Ontspannen aan de bar

Achteraan in de lounge bevindt zich een gezellige bar. Een ruimte waar zowel klanten van het salon als de klanten van de fitness kunnen ontspannen met een panoramisch zicht op de fitnessruimte. Hugo en Tina wilden dat deze ruimte sfeer uitstraalde, een niet-alledaagse bar van een fitness, maar een plaats waar mensen tot ontspanning kunnen komen en gezellig een glaasje kunnen drinken bij het haardvuur.
Dit alles resulteerde in een zaak die straalt, waar beleving een kernwoord geworden is. Een zaak die zeker een bezoekje waard is, waar men toont dat een kapsalon net een tikkeltje meer kan zijn.

Wij wensen Tina, Hugo en hun team alvast veel succes toe met hun vernieuwde zaak.
- Galaxy , Geraardsbergen