Kleuren en materialen die de zee naar binnen brengen

Een salon dat de koele zilte sfeer van de Belgische kust uitademt en waar mensen kunnen genieten en zich thuis voelen.
Dat was de inzet van dit dames- en herenkapsalon van Emilie Gustafsson uit Göteborg die zich in Koksijde is komen vestigen.


Bij de inrichting van dit salon werd gekozen om de beschikbare ruimte in te delen in verschillende goed doordachte zones met elk een eigen functie.
Functionaliteit, gezelligheid en privacy lopen als een leidraad doorheen het design.

Een lange functionele middenconsole scheidt het dameskapsalon af van de rest zodat de kapper ongestoord zijn werk kan uitvoeren. Het kapsalon valt meteen op door de plafondhoge spiegels met tabletten in houtlook. Comfortabele Vibe kapperstoelen zorgen voor rust en gezelligheid, maar zijn vooral ergonomisch in gebruik voor klant en kapper. De indirect zijdelingse verlichting verhoogt het ruimtelijke gevoel. De 4 voorziene kappersplaatsen bieden aan elke klant een individueel verwenplaatsje.

De wasruimte in dit salon is volledig afgescheiden door een zwart gelakt metalen frame zodat een oase van rust gecreëerd wordt.
De aquarelax wastafels van Kiela maken het zengevoel compleet.

De gezellige wachtcorner is sfeervol ingericht met comfortabele zetels. Hier kun je letterlijk de zon zien zakken in de zee dankzij het verlichte achtergronddecor. De lage retailkast laat de producten geheel tot hun recht komen zonder het invallend licht tegen te houden. Voor een kleine pauze tussen de verschillende behandelingen in, kan je terecht in de kleine, maar gezellige coffee corner.

Kleuren en materialen die de zee naar binnen brengen
Om voldoende licht en een ruimtelijk gevoel te creëren in de diepe ruimte werd gewerkt met zachte tinten. De blauwgroene accenten brengen de zee als het ware naar binnen. Verweerde houtimitatie zorgt voor een gezellige toets binnen het strakke interieur en doet denken aan wrakhout dat op het strand is aangespoeld. De indirecte verlichting zorgt voor een zachte gloed doorheen het ganse salon en verhoogt hiermee de ruimtelijke ervaring.

De zwarte metalen roosters vormen een strakke afscheiding tussen de verschillende zones en hun functionaliteiten. Ze zijn niet alleen een knipoog naar de vissersnetten, ze creëren afzonderlijke ruimtes waar elke kappersbehandeling in een oase van rust kan plaatsvinden.

Het herenkapsalon achteraan bevindt zich als het ware in het stuurhuis van de kapitein en is ook bereikbaar via de achtergevel. Deze Barber Corner, die zich vooral laat opmerken door zijn retrostoelen van Olymp, nodigt de heren uit voor een stijlvolle kap- en/of trimbeurt. Met zijn stoere zwarte meubels is dit de ideale verwenplaats voor zowel de klant als de barbier.

- Emilie Gustafsson, E-clipz , Koksijde