Een kantoorruimte ‘letterlijk’ in een roze kleedje gestopt

Welkom in ‘Colorbar by Gitte’, dé place-to-be voor wie graag zijn haarkleur op punt wil hebben.
Een uniek concept en een fameuze dame met een duidelijke visie en een bewust gekozen werkwijze: “Ik doe enkel kleuringen en ik werk uitsluitend op afspraak. Door The Business Club heb ik ook de stap durven zetten om op zaterdag niet open te doen. Ik kan dit sterk aanbevelen aan elke kapper!”
Dat het salon een bijzonder concept genoten heeft, merk je al direct bij het binnenkomen. Het roze kleurenpalet verbreekt definitief de relatie met het kantoor dat er vroeger gevestigd was. De houten vloer werd wel behouden om de zachte uitstraling en huiselijke sfeer te benadrukken. Een luxueuze mix van poedertinten, goud, marmer, bloemtapijten, … beklemtonen de vrouwelijke vormgeving.

Hoe belangrijk de details zijn, bewijst het eindresultaat
Gitte kwam met een duidelijke visie naar voor, namelijk een roze salon. Met de ondersteuning van PAC interiors kwam een ontwerp tot stand die perfect aansloot bij haar idee. Een romantisch interieur met een scheutje glans en goud voor de luxe verfijning, maar vooral een overdosis roze, want er bestaat niet zoiets als ‘te veel roze’. Het resultaat stelt zeker niet teleur!
Voor het meubilair vallen we terug op eenvoud, transparantie en openheid. Een transparante verkoopetalage in combinatie met enkele presentatiemodules lichten de belangrijkste producten uit. Een compacte toonbank waarbij de afstand tussen kapper en klant tot het minimum wordt beperkt en tegelijkertijd ook minder plaats inneemt, fungeert zowel als de check-in bij aankomst als de check-out bij het afscheid. Een gezellige zithoek waar een persoonlijke diagnose mogelijk wordt gemaakt.
Centraal in het salon trekt de ovalen colortafel met marmeren blad en gouden onderstel alle aandacht. De gelijkvormige spiegels op gouden voet vullen hier mooi op aan. Daarbij werd de keuze van de Manon stoelen van Cindarella onmisbaar. De wasruimte werd afgesloten door een glazen scheidingswand, die de doorkijk naar de wasbakken beperkt en toch het licht niet afblokt. De Wellness van Kiela doet de klant helemaal wegdromen tijdens een zalige wasbeurt.
De glamoureuze styling doorheen het salon maakt het geheel af. Er heerst een buitengewone creatieve vibe met een humoristische knipoog.

Alles staat in teken van beleving
“Ik had al 6 jaar een eigen zaak maar ik voelde sterk aan dat ik nood had aan nieuwe inspiratie. Ik besloot me in te schrijven voor het seminarie “Salon Emotion”. En bij afloop wist ik meteen: dit is wat ik nodig heb!” vertelt Gitte.
Alles draait vandaag de dag om beleving. Om deze “emotional experience” te integreren in het salon werd gebruik gemaakt van de 7 stappen van Salon Emotion. De beleving start reeds van buitenaf, waar je wordt aangetrokken door de open en zichtbare etalage. Bij het binnenkomen word je meegenomen op een tocht waarbij alle aspecten aan bod komen. Een verwelkoming in stijl, een persoonlijke diagnose, een goede technische uitwerking en een rustgevende wasbeurt.
Pink is not a color. It’s an attitude. En zo zorgt Gitte met haar uitgesproken identiteit voor de nodige portie Pink Power!

- Colorbar by Gitte , Geel