PAC realisatie Figaro

FIGARO, Waasmunster
BY PAC INTERIORS

Figaro samengevat: VIP-boxen, 100% ME-TIME!

Het Kapsalon van de toekomst! Een werkelijk geworden droom voor Glenn Engels, Manager van het hoog aangeschreven Figaro. Twee jaar geleden kreeg Glenn de kans zijn zaak uit te breiden. Het pand naast zijn huidig salon kwam vrij, wat voor Figaro de unieke kans was om hun reeds succesvolle zaak een nieuwe wind in te blazen. Een nieuwe wind is dan ook een zachte uitdrukking voor de enorme metamorfose die Figaro onderging. Figaro werd omgetoverd tot een salon waar beleving en kwaliteit de maatstaf zijn, en dit tot in de kleinste details. Een sterke persoonlijke visie die PAC Interiors vertaalde in een heel eigen stijl die perfect aansluit bij Glenn zijn verhaal.

Figaro is niet enkel een kapsalon, maar biedt zijn klanten de kans zich te laten onderdompelen in een op maat gemaakte schoonheidsbehandeling. Vertoeven in het salon wordt een beleving die je rust brengt. Van het wassen van de haren, de knipbeurt, het nuttigen van een drankje aan de bar tot het shoppen in de retailafdeling, alles gebeurt in stijl.

Het enorme pand werd volledig ingedeeld in zones, alles kreeg een eigen plekje, maar tegelijkertijd vloeien de zones naadloos in elkaar over en blijven ze steeds geconnecteerd.

Een professionele verwelkoming aan de met groene marmeren beklede balie brengt de klant in de juiste sfeer. Meteen springen de materialen van de warme houttinten, het rijkelijke marmer, de warme geel-bruine glastinten en het glanzende koper in het oog. Deze materialen werden gebruikt in de verschillende zones, maar kregen naargelang de zone prioriteit in de uitvoering.

Centraal bevindt zich een enorme bar waar mensen een babbeltje kunnen doen, een boekje lezen, of gewoon even lekker verpozen bij een verfrissend drankje. Deze bar verbindt alle zones met elkaar. Een huiselijke gezellige sfeer brengt mensen op een ongedwongen manier samen.

De dameskapplaatsen bevinden zich badend in het licht aan de linkerzijde van deze ruimte. Elke kapplaats is voorzien van een individuele tablet en spiegel, heel strak en sereen uitgevoerd om alle aandacht naar de klant zelf te laten gaan. Functionele kasten vormen een scheidingswand tussen retail en werkruimte. Naast deze kapplaatsen brengt de volledig met koper en glas afgesloten wasruimte de klant in een oase van rust. De glaselementen in geel & bruin gecombineerd met de warme koperen tinten zorgen voor een zonnige intieme sfeer. Een enorme visual siert de wand en bezorgt elke klant een echt verwenmoment.

Achterin het salon kom je terecht in een landschap van tafeltjes badend in het licht. De colorzone bestaat uit individuele tafeltjes (bewust zonder spiegel). De opstelling van de schrankende tafeltjes werd doorgetrokken in de verlichting, waar een spel van cirkel armaturen een ware eyecatcher vormen.

In de doorgang naar de herenafdeling werd een fraai kleurlabo geplaatst die door middel van het gebruik van de donkere houttinten een sfeervolle overgang brengt naar de wat stoerdere herenruimtes. Een connectie met de balie blijft hier behouden door de stijlvolle glaswand tussen de bar en het kleurlabo.

De barber plaats gelegen in het rechtergedeelte van de salon werd een stoere kapplaats voor de mannen. Hoewel ook hier dezelfde materialen werden gebruikt werd dit gedeelte iets meer industrieel aangepakt. Zo werd het plafond hier niet bezet en werd de betonnen structuur behouden. Verlichting werd zichtbaar geplaatst en de kaptafels ontworpen in geboend staal.

Naast deze 2 kapplaatsen kunnen onze mannen zich ook tot rust komen in één van de twee volledig afsluitbare stoere barber boxen.

Ook voor de dames werden 2 individuele boxen voorzien. Deze werden net als de wastafels uitgevoerd in een ruimte afgesloten door middel van metalen wanden in warme kopertinten samen met fraai geel en bruin gekleurd glas.

Figaro, dat is een top salon met een professionele en gepersonaliseerde aanpak, dat volledig inzet op emotie en beleving !

Meer foto’s van deze realisatie?  Klik hier!