kapsalon realisatie red gent

RED, Gent
BY PAC INTERIORS

 

Eigentijdse inrichting in historisch pand
“Een salon, midden in het bruisende stadsleven van Gent met behoud van historische elementen. Een plaats waar de klant spontaan komt binnenstappen, tot rust komt, en vooral geniet. Graag dit alles voorzien in eigentijds (RED) jasje”, zo luidde de wens van de klant. Een uitdaging die PAC interiors niet uit de weg kon gaan.

De kern van het ontwerp voor RED Gent was om geen afbreuk te doen aan het beschermde architectuurpareltje uit de tweede helft van de negentiende eeuw, een neoclassicistisch pand. Dit prachtige pand met een historische achtergrond werd ontworpen door de stadsarchitect van Gent: Charles Leclerc-Restiaux. Architectuurelementen als ionische zuilen, rondbogen en imitatiebanden wilde PAC ook zeker doortrekken in het ontwerp van de salon, maar dan wel met een eigentijdse toets.

Uitgangspunten

Als leidraad voor het ontwerp maakte PAC gebruik van de sterke ronde lijnen die reeds prominent in het interieur aanwezig waren. Daarnaast vormden de verschillende stappen die de klant bij het kappersbezoek ondergaat een belangrijk uitgangspunt; van etalage, over ontvangst, was- en kleurzone, en knipzone tot shopping en afscheidsmoment.
Elke stap heeft een eigen plaats en visie gekregen met als doel de klant een aangename, rustige tijd te bezorgen.

Advies in huiselijk kader

Door de plaats voor het advies los te koppelen van de werkvloer in de salon, heeft PAC een intiemer en huiselijker gevoel gecreëerd, waar de klant de kans krijgt om een persoonlijk gesprek aan te gaan met zijn kapper. Voor het raam en bij de trap is een ovalen tafel met knusse stoelen geplaatst om de klant een vertrouwd gevoel te geven.

Geweldige eyecatcher

Volledig tot rust komen doet de klant met name bij de wasunits. Je kunt hier genieten van een heerlijke hoofdmassage. Toch is dit tevens de plaats waar het bruist van de gereedschappen, materialen en bedrijvigheid. Het instaplabo van PAC biedt hiervoor een perfecte oplossing. Door de gebogen labowand met mos te bekleden is de rust van de natuur naar binnen gehaald. Tegelijkertijd vormt de labowand als groene hart ook een geweldige eyecatcher binnen de salon.

Knippen in stijl

De knipzone met bestaande kaptafels kreeg een fikse opknapbeurt. De bestaande gebogen lambrisering is behouden, maar kreeg een likje verf en een nieuwe gebogen tablet die de ronde vormen van het pand extra benadrukken. Tegelijkertijd is dit een perfecte basis voor het plaatsen van producten en borstels die de klant dus tijdens de knipbeurt te zien krijgt. Elke kaptafel is omgetoverd tot een individuele verwenplaats. De spiegels zijn vervangen door ovalen exemplaren en elke kapplaats heeft een eigen tafeltje gekregen, volledig in de stijl van het pand. De lounge stoelen van Olymp nodigen de bezoeker uit tot een knipbeurt in stijl én comfort.

Perfecte harmonie

De volledige verbouwing van afbraak, elektriciteits- en schilderwerken en het plaatsen van de nieuwe opstelling is in slechts anderhalve week tijd gerealiseerd. De klant heeft dus zo min mogelijk hinder ondervonden en…het resultaat is prachtig! Michel Van Gerven, eigenaar van het salon is dan ook zeer tevreden. “Er is een perfecte harmonie ontstaan tussen de neoclassicistische architectuur, de hedendaagse beleving binnen het salongebeuren, een enthousiast korps van RED Gent met een knipoog naar de groene rust van de natuur.”

kapsalon realisatie red gent

kapsalon realisatie red gent

 

 

 

(Tekst: Coiffure magazine)